Medialab

Het jaar 2016 staat voor een digitale mijlpaal in de werking van KOPERGIETERY.

KOPERGIETERY kiest voor ‘theater 3.0’, en de komst van de ‘Mediatafel’ (een grote digitale tafel met touchscreen) is een eerste stap in de realisatie hiervan. KOPERGIETERY onderzoekt, ontwikkelt en implementeert met behulp van onder andere de Mediatafel de digitale mogelijkheden binnen alle werkingen van het huis:

 

  • Binnen de theaterateliers zullen atelierkinderen en -jongeren samen met professionele docenten de cross-over tussen digitale media en podiumkunsten kunnen onderzoeken en hun eigen creatieve exploten delen met de rest van de wereld. Samenwerkingen met andere kinder- en jongerenwerkingen over de landsgrenzen heen, krijgt alle kansen.
  • Scholen zullen hun leerlingen op speelse, interactieve wijze kunnen betrekken bij de podiumkunsten en specifieke voorstellingen toelichten. Hiertoe ontwikkelt KOPERGIETERY specifieke 'verdiepingssessies' bij eigen creaties, waarbij spelmatig opdrachten worden uitgevoerd aan de Mediatafel met als doel meer inzicht te verschaffen in de voorstelling of podiumkunsten in het algemeen. Meer informatie kan u opvragen via scholen@kopergietery.be (Ellen Preckler).
  • Het publiek wordt op termijn digitaal ondergedompeld in het rijke theaterverleden van KOPERGIETERY.
  • Externe organisaties en bedrijven kunnen eigen activiteiten op een alternatieve en innovatieve manier delen met hun genodigden. Eventueel tevens gebruikmakend van de foyer, theaterzaal en/of video-studio’s.

 

KOPERGIETERY wil een creatiehuis zijn waar alle kinderen en jongeren op een speelse, leerrijke en verrijkende manier dieper in kunnen gaan op de beleving van het theater. Een huis waar kinderen, jongeren, families, scholen en nieuwsgierige passanten zich met elkaar kunnen verbinden. Samen aan de Mediatafel. Samen in een bad van theater, dans, muziek en beeld.  Zelf participerend. Zelf creërend.

De komende jaren werkt KOPERGIETERY aan de uitbouw van haar ‘Medialab’. Naast de Mediatafel komt er een montage- en videostudio die ten dienste zal staan van de hele werking, en de Theaterateliers in het bijzonder.

 

Scholen, organisaties en bedrijven die interesse hebben in de Mediatafel  en willen onderzoeken welke mogelijkheden de tafel biedt voor hen, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Ilja Van Autreve.

 

CONTACT

Ilja Van Autreve, coördinator Medialab
ilja@kopergietery.be
0032 9 266 11 44